Historie

Hoe is S.B.M. ontstaan?

In september 1979 zijn een aantal senioren op elke maandagavond, met toestemming van het bestuur van Jong-Nederland, begonnen met tafeltennissen. Na enkele maanden was de club dusdanig gegroeid dat de hal van Jong-Nederland te klein werd en er een extra avond ingehuurd moest worden in het parochiehuis. Omdat de leden graag competitie wilden gaan spelen, hebben we ons bij de T.T.L. (Tilburgse Tafeltennis Liga) aangemeld. Na eerst een aantal proefwedstrijden te hebben gespeeld zijn we met twee teams in de competitie van de T.T.L. van start gegaan. In 1982 vroeg het bestuur van Jong-Nederland ons om zelfstandig te gaan en liet weten dat we de naam van Jong-Nederland niet meer mochten gebruiken. Wel mochten we gebruik blijven maken van het embleem van Samen Beweging Maken.

Vervolgens hebben we ons in 1983 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Na een paar jaren te hebben gespeeld in het parochiehuis werd ons door het kerkbestuur de huur opgezegd omdat zij het parochiehuis wilden opheffen. Met vereende krachten hebben we destijds geprobeerd om zelf het parochiehuis te kopen en toen dit niet lukte zijn we op zoek gegaan naar een andere ruimte. Na vele gebouwen te hebben bekeken zijn we uitgekomen op het pand Wilhelminapark 122. Na een grondige verbouwing hebben we daar een aantal jaren fijn gespeeld.

Maar in 1993 kregen we een brief van de gemeente waarin stond geschreven dat zij het hele complex hadden aangekocht voor woningbouw. De huur werd opgezegd en we konden weer op zoek gaan naar een nieuwe locatie. Na een pittige strijd met de gemeente kregen we de accommodatie aan de St.Pieterstraat toegewezen die tevens ons eigendom werd, waarbij we de grond huurden van de gemeente. In September 2008 werd echter onze huur per december 2009 opgezegd door de gemeente ivm de sanering van de St. Pieterbuurt.

Opnieuw konden we dus op zoek naar een nieuw onderkomen, naar een moeizame zoektocht vonden we deze aan het Bart van Peltplein 27. In 6 maanden tijd ( febr 2009 – aug 2009) is deze voormalige opslagruimte door de eigen leden omgebouwd tot  een prachtige speelzaal met dito kantine. Hier zijn we tot augustus 2017 gevestigd geweest, in mei 2017 kregen we de kans om het voormalige pand van de duivenvereninging aan de Mac Allisterstraat 60 over te nemen.

Na een verbouwing van 4 maanden zijn we in het weekend van 26 augustus 2017 verhuisd naar ons nieuwe onderkomen, en hebben we sinds dien weer de zaal in eigenbeheer.